Zichtbaar succesvol

Wat zeggen jouw lievelingskleuren over jou?

Onlangs stond ik op het congres voor Hoog Sensitieve Personen(HSP) in het Spant in Bussum.

Het was een interessante dag met vele sprekers, workshops en bedrijven die met HSP gelinkt zijn. Tijdens de pauzes kwamen de bezoekers langs de stands. Opvallend was dat zij als hun lievelingskleur bijna allemaal een energieke, heldere kleur kozen. Cyaan, Magenta, Mandarijn Geel en Limegroen.

ankerstyling De kracht van Kleur 2017

Kleuren die kracht uitstralen. Zowel mentaal als fysiek. In de gesprekken met belangstellenden kreeg ik mooie verhalen te horen over wat kleur met hen deed. Dat kleur emotie is en energie wisten de meesten wel, maar welke kleuren dat voor hen persoonlijk waren was voor velen onbekend.
Bekend is dat HSP‐ers zoveel prikkels binnen krijgen dat ze zich maar moeilijk kunnen focussen. Ze zorgen meer voor anderen dan voor zichzelf. Sommigen hebben last van faalangst, verlegenheid en zijn vaak uitgeput. Voor HSP‐ers is het extra inspannend om in onze huidige maatschappij waarbij je de hele dag prikkels binnenkrijgt, staande te blijven.

Belangrijk is dus om eerst te leren om goed voor jezelf te zorgen. Neem op tijd je rustpunten door bijvoorbeeld te gaan mediteren of een heerlijke wandeling alleen te maken in de natuur. Maar het mooie is dat ook kleur jou kan helpen. Kleur kan je in je kracht zetten. Door je hiervan bewust te zijn leer je ermee te sturen.

Kleuren hebben meer betekenis dan alleen de buitenkant. Kleur is energie. Kleur is emotie. De beleving van een kleur heeft invloed op je stemming en andersom. Je stemming heeft invloed op de kleuren die je kiest. Stel je eens voor dat je in een lichtblauwe kamer zit. Hoe komt dat bij jou over? Wat gebeurt er met je?Of dat je in een groene kamer zit of een witte.

Zo werkt dat ook met de kleuren die je draagt. Logisch gezien zou je de balans moeten zien te vinden tussen enerzijds de kleuren die jou de kracht geven om ook goed voor jezelf te zorgen en te kunnen focussen en dat dan ook te gaan doen. Anderzijds kleuren die jou beschermen tegen de prikkels van buitenaf en rust geven.

Bij een workshop Colours by Heart werk ik met kleuren die elkaar in balans houden. Op de kleurencirkel liggen kleuren tegenover elkaar. Complementaire kleuren. Deze kleuren hebben elkaar nodig om in balans te zijn. En deze kleuren betekenen ook wat. Rood staat bijvoorbeeld voor daadkracht, vurig, passie, snel en tegenover rood staat groen. Groen staat oa voor rust, luisteren naar, samenwerken en een mensenmens.

In de marketing wordt ook gebruik gemaakt van de psychologie van kleur. Welke kleuren trekken de aandacht en welke combinaties passen bij het product of de dienst. Denk aan ING en RABO. Oranje en blauw zijn elkaars balanskleuren.

Wil je graag weten hoe jij kunt sturen met kleur, boek dan een workshop Colours by Heart of een individuele sessie of samen met een vriendin. Wat je maar wenst.

In deze workshop gaan we kijken naar jouw lievelingskleuren en de balanskleuren en wat deze betekenen. Je wordt je bewust van wat kleuren voor jou doen en waarom. Je leert dat je kunt sturen met kleur om jouw kwaliteiten zichtbaar te maken.
Hoe fijn zou je het vinden om te weten welke kleur jou de power geeft om je in balans te voelen?
Door je bewust te zijn van de kleuren waar jij blij van wordt, die jou kracht geven en dus ook innerlijke rust.
Dit is nog maar het topje van ijsberg. Nieuwsgierig? Mail dan naar info@ankerstyling.nl of bel 0627087124.

Stralende groet,

Marianne

AnkerStyling nieuw logo payoff

Plaats reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.