Zichtbaar succesvol

Glansrijk

December is de maand vol met feestelijke momenten, met licht, glans en glitter. Vuurwerk, knallen....en dan...een Nieuw Jaar!
We zien veel feestelijke kleding, uitbundig versierd, gemaakt van glanzende stoffen.

Prachtig, opvallend, hoogglans, matglans.
Maar wat betekent die glans eigenlijk?
En hoe glansrijk ben jij of zou je willen zijn? Neem maar eens een kijkje in jouw kast.

Stoffen

De stof die je draagt is van grote invloed op je uitstraling. Materialen zijn een belangrijk onderdeel tijdens het geven van kleur‐ en kledingadvies. De invloed van de stof van het kledingstuk is heel bepalend.
Bij een kleurenanalyse hoort onder andere ook de glans‐ mat analyse. Met doeken van zilver en goud gaan we kijken hoe deze jou staan. Zilver of goud?
Of kun je beiden hebben? Ook de hoeveelheid glans of juist mat gaan we samen bekijken. Wat doet het met de lijnen in je gezicht en de kleur van je huid? Het effect is opzienbarend. Van heel prettig tot afgrijselijk. De uitwerking van een stof en kleur voelt ook nog verschillend wanneer je deze aan de voorkant dicht bij het gezicht óf juist aan de achterkant houdt. Een mix van goud en zilver kan ook heel mooi staan. In sieraden komt deze combinatie veelvuldig voor. Maar ook glans in accessoires zoals tassen, gespen, sjaals en ceintuurs spelen een rol. Goud heeft een warme uitstraling en zilver koel en afstandelijker. 

ankerstyling glansrijk 2

Het gaat natuurlijk niet alleen om goud en zilver. Alle stoffen en materialen die je draagt met glans of juist geen glans bepalen mede hoe je overkomt. Glanzende stoffen vallen op. Dat moet bij jou en de situatie passen. Wil je meer op de voorgrond treden of juist meer op de achtergrond?

 

“Met glans val je op
Je voelt je zeker en straalt 
Feestelijk moment”

 

Glanzende stoffen zijn glad, glimmend en creëren meer afstand. Evenals leer, satijn en lakstoffen. Maar glans kan ook “to much” zijn. Dan overschreeuwt het jou. Belangrijk als je van jezelf weet waar jij je het meest prettig bij voelt. Soms heb je juist wat meer glans nodig om je te doen stralen. Matte stoffen geveneen rustig effect. Maar ze kunnen ook doodslaan. Een combinatie van mat en glans is vaak een verfijnde oplossing.

Een mix van materialen maakt je outfit ook spannend.

ankerstyling glansrijk 3

Glans van binnen

Als je je blij en stralend van binnen voelt straal je dat ook uit. Je ogen glinsteren meer en je gezicht spreekt boekdelen. De glans van je leven, de blijdschap die je van binnenuit voelt is vaak van je af te lezen. Zelfs je huid kan ervan gaan glimmen. Die glans is veelbetekenend.

Als jij je stralend voelt ga je vanzelf schitteren.

 

“Opvallend of juist onopvallend met de glans van je leven heb je een rijke uitstraling”

ankerstyling glansrijk 4

Ik wens jullie een glansrijk 2018 toe.

Stralende groet, Marianne

Plaats reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.