Ga je mee terug met mij naar de basis?

Ga je mee terug met mij naar de basis?

Waarom moet je kunnen kiezen uit 20 zakken chips?

Ik stond laatst in de supermarkt en keek om me heen. Wat ga ik vandaag weer eten? Keuzestress!! Het aanbod van producten is zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Van elk product heb je talloze variaties. “Overconsumptie” En grotendeels is het meeste nog ongezond ook. We zijn er aan gewend geraakt. Maar is het echt nodig? Er zijn zoveel winkels met dezelfde producten en er is zoveel keuze. Ik wil daar vanaf. Maar wat kan ik doen? Ook wat kleding betreft worden we overladen met grote hoeveelheden die vaak van een slechte kwaliteit zijn. En het wordt volop verkocht. Dat heeft me gebracht naar mijn missie.

Als kledingcoach voel ik het als mijn “Morele Ambitie” om terug te gaan naar de basis.

  • Ik wil me hard maken om bij te dragen aan het tegengaan van de verspilling van grote hoeveelheden kleding die weinig gedragen wordt en uiteindelijk weggegooid.
  • Ik wil bijdragen aan de vermindering van de vervuiling van het klimaat door het produceren van grote hoeveelheden kleding.
  • Ik wil me ervoor inzetten om jou te helpen ondersteunen bij het uitkiezen van een uitgebalanceerde basisgarderobe waar je heel blij mee bent.
  • Ik wil me inzetten voor het bewust maken van welke kleuren en kleding bij jou passen bij wie jij bent en wat jij uit wil stralen.

Waarom moet je kunnen kiezen uit 15 broeken?

Help wat moet ik nu weer aan? Een crisismoment van mijn dochter toen ze voor haar kast stond. Ze vroeg me om raad en ik ging met haar meekijken. Er lagen werkelijk wel 10 spijkerbroeken in haar kast naast nog vele andere variaties en stijlen. Een hoeveelheid om gek van te worden en weinig toevoegt aan het totaal. En ik denk dat zij niet de enige is met dat probleem.

Als kind op de basisschool had ik twee setjes kleding. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik ontzettend blij was met mijn donkerbruine flared broek en een rode koltrui. Dat zal ongetwijfeld de winterversie zijn geweest maar het was mijn lievelingssetje. Je dacht daar verder niet bij na en deed het aan. En in dit geval voelde het perfect.

Vanaf de puberteit ging ik steeds meer mijn eigen keuzes maken. Zolang mijn ouders het betaalden hadden zij ook inbreng. Wij hadden een groot gezin en woonden in een dorpje. Daar was één winkel met wat textiel. De eigenaar van de winkel kwam bij ons thuis met wat kleding. Waarschijnlijk door mijn moeder ingefluisterd. In die tijd waren de ribfluwelen pakken in de mode. Die wilde ik heel graag een hebben. Mijn moeder vond het goed maar het moest wel een beige of lichtblauw pak zijn. Geen roze of paars. Zo kreeg ik mijn pak waar ik ook toen erg blij mee was.

De keuze die ik had was zeer beperkt. Dat maakte het ook wel gemakkelijk. En ik moest er n hele tijd mee doen. Pas later toen ik allerlei bijbaantjes had kocht ik mijn eigen kleding. Voornamelijk spijkerbroeken met daarop een zwarte koltrui. Ik weet nog dat ik dacht dat ik dit mijn hele leven zou willen blijven dragen.

De laatste tijd denk ik steeds vaker dat ik weer terug wil naar die tijd. Niet in de zin van dat ik altijd hetzelfde zou willen dragen maar ik ben steeds meer een basiscollectie aan het samenstellen. Een verzameling van kledingstukken die tijdloos zijn en op verschillende manieren te combineren zijn qua stijl. Een collectie waarmee ik kan laten zien wie ik ben en wat ik uit wil stralen.

Een collectie met slechts enkele kledingstukken als basis.
En tenslotte, een collectie waar ik heel blij mee ben.

Less is more

Waarom ben ik er blij mee?

  • Het maakt me vrolijk wanneer ik in mijn kast kijk. Eigenlijk zie ik mezelf in de kast hangen.
  • Er is een duidelijk overzicht qua kleur en het geheel is overzichtelijk.
  • Ik word blij wanneer ik rust heb in mijn kast. Geen keuzestress door enorme hoeveelheden kleding.
  • Ik word heel blij van mijn basiscollectie. Het past bij mij wie ik ben en wat ik uit wil stralen.
  • Ik voel me fijn omdat ik een bijdrage lever aan het verminderen van de kledingproductie.

Omdat ik me bewust ben van wat ik uit wil stralen en wat bij mij past kan ik de juiste keuzes maken. Dat maakt dat mijn plan succesvol is.

Ga je mee terug met mij naar de basis?

Heb jij ook deze “morele ambitie”? Wil jij ook graag een meer uitgebalanceerde en verantwoorde garderobe die past bij wie jij bent?
Ik help je hier graag mee.
Je kunt me bereiken via het contactformulier op www.ankerstyling.nl of mailen naar info@ankerstyling.nl
Op 0627087124 ben ik telefonisch bereikbaar. Ik zie uit naar je komst.

Kleurrijke groet, Marianne

Plaats reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.