Ik geloof dat werkende vrouwen van in de 50 nog heel veel stappen kunnen maken die ze handvatten geeft om dichter bij zichzelf te komen. Ik constateer dat er veel vrouwen van in de 50 zijn die tegen allerlei obstakels en vragen aanlopen.

Laatst stond ik in een winkel kleding te passen. Toen ik in de spiegel keek werd ik niet blij van mezelf. Dan voelt die outfit meteen ook minder goed. Ik heb de kleding snel weer uitgedaan, het gordijn opengetrokken en overhaast de winkel verlaten. Thuisgekomen keek ik opnieuw in de spiegel en vond het eigenlijk wel meevallen. Ik dacht: “Welk beeld is nou echt?” 

Op de basisschool was ik de langste van de klas. Ik herinner me nog dat ik dat helemaal niet leuk vond. Altijd achterin staan. Altijd boven anderen uitsteken. Later ging ik het gelukkig steeds prettiger en mooier vinden. Bovendien ben ik inmiddels niet meer de langste want over het algemeen worden mensen veel langer nu.

Waarom moet je kunnen kiezen uit 20 zakken chips?

Ik stond laatst in de supermarkt en keek om me heen. Wat ga ik vandaag weer eten? Keuzestress!! Het aanbod van producten is zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Ik ben trots op mijn vak als kledingcoach Afgelopen jaar heb ik veel (met name) vrouwen mogen adviseren. De jongste was 14 en de oudste 74 jaar. Ieder met hun eigen verhaal.