Zichtbaar succesvol

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

Laatst stond ik in een winkel kleding te passen. Toen ik in de spiegel keek werd ik niet blij van mezelf. Dan voelt die outfit meteen ook minder goed. Ik heb de kleding snel weer uitgedaan, het gordijn opengetrokken en overhaast de winkel verlaten. Thuisgekomen keek ik opnieuw in de spiegel en vond het eigenlijk wel meevallen. Ik dacht: “Welk beeld is nou echt?” 

Herken je dat ook dat je jezelf zo verschillend ervaart als je in de spiegel kijkt? Dat je spiegelbeeld je verschillende informatie afgeeft? Het kan natuurlijk ook met de belichting te maken hebben maar ook met hoe jij je voelt. Een spiegel vertelt je veel over hoe jij jezelf ziet. Een verbeelding van jezelf. Regelmatig zie je wel iets wat je minder leuk vindt aan jezelf. Dat is wat ik zelf ervaar en ook van mijn klanten hoor.

Kijken naar jezelf in de spiegel vertelt je op dat moment een verhaal. Het is jouw beeld wat omgezet wordt in gedachten en gevoelens. Die bepalen je gemoed.
Als puber had ik op mijn kamer een spiegel tegen de binnenkant van de deur van mijn kledingkast zitten. En keek dan regelmatig naar mezelf. Ik was toen erg onzeker en kleding gaf mij een boost. Zoekende naar mijn eigen stijl, passend bij mijn persoonlijkheid. Als mens maak je ontwikkelingen door en groei je steeds meer naar wie je op dit moment bent. En een spiegel kan jou dat bevestigen.

Laatst had ik een klant die me vertelde dat ze bijna nooit in de spiegel keek. Ze vond zichzelf er niet leuk uitzien. Te klein, te dik. Het beïnvloedde haar gevoel van eigenwaarde. En daarom besloot ze maar zo min mogelijk in de spiegel te kijken. Een mooi thema voor mij om op in te gaan tijdens onze sessie. Hoe komt het dat je je zo voelt? Wat heb je nodig om wel naar jezelf te kunnen kijken met plezier?
Vaak zit er meer achter dan alleen die buitenkant. De uitdaging in mijn werk als kledingcoach is het creëren van een positief zelfbeeld en uiteindelijk laten zien hoe kleur- en kleding iemand daarbij kan ondersteunen.

Wat als je nooit in een spiegel zou kijken? Niets ziet van jouw eigen buitenkant? Hoe zou jij je dan voelen? Bepaalt die spiegel jouw gevoel?

Je spiegelen aan een ander is iets wat ook vaak gebeurt. Of wat anderen ervan vinden. Het maakt mensen onzeker. Hoe fijn is het om jezelf toe te lachen als je in de spiegel kijkt en zegt: “Wat zie jij er leuk uit vandaag!!”

Wat het mij brengt is dat ik vaak even een bevestiging zoek. Staat dit? Hoe zit mijn haar? Voordat ik de deur uit ga kijk in altijd nog even in de spiegel. Dat beïnvloedt mijn gevoel. Daardoor voel ik me zekerder. Dat geeft me power om krachtig de buitenwereld in te stappen.

En dan ben ik ontzettend blij dat ik weet in welke outfit ik me lekker in voel. Welke kleuren bij me passen en wat op dat moment goed voelt. Want ja dat laatste is erg belangrijk. Voelen...en dan kijken. Als jij je goed voelt dan zie je jezelf ook anders. Je straalt kracht uit en power. Hoe fijn is dat.

Ik ontmoet vaak vrouwen die hiermee worstelen. Ze kijken in de spiegel, ze kijken in de kledingkast en worden er onzeker van. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Je leeftijd, je lijf, je situatie, alles kan veranderen. De vraag is of jij daar vorm aan kunt geven.

Ik help je graag bewust te maken van welke kleding en kleur jou in je kracht kunnen zetten, passend bij wie jij bent. Jouw persoonlijkheid maakt het verschil. En kleding kan je daarbij helpen.

Wil je graag in de spiegel kijken en blij worden van jezelf?

Kom dan langs, dan kijken we samen hoe we tot dit sprankelende resultaat kunnen komen. Je kunt mij bereiken via www.ankerstyling.nl of info@ankerstyling.nl 0627087124

Hartelijke groet,
Marianne

Plaats reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.