Blijf “Mooi” Thuis!

Blijf mooi thuis 1

Blijf “Mooi” Thuis!

Tijdens deze Coronacrisis ziet het leven er voor iedereen in een keer heel anders uit. Of je moet thuis werken, of je mag niet werken of je hebt het extra druk. Voor diegenen die thuis zitten zoals ik tot nu toe is het zoeken naar een zinvolle invulling van de dag. Klusjes in huis, elke dag naar buiten, afgewisseld met tv kijken, schilderen etcetera. Ik merkte dat mijn kledinggedrag begon te veranderen. Ik besteedde er weinig aandacht aan en genoot daarvan. “Soms had ik de hele dag iets binnenstebuiten aan en kwam er pas weer achter toen ik naar bed ging”. Maar na een tijdje werd ik er ook minder actief door en liet alles er een beetje bij hangen. Totdat ik besefte dat ik niet blij meer was met mezelf. Ik ben meteen het roer om gaan draaien. Ik maakte een lijstje van de dingen die mij zouden kunnen helpen. Ik ben op onderzoek uitgegaan en kwam erachter dat kleding mij een goed gevoel geeft. Ik zocht mijn favoriete outfits uit en ging ze weer dragen. Ik voelde me echt een stuk prettiger.

blijf mooi thuis ankerstyling

“Mooi”op de bank!

Aandacht voor jezelf is heel belangrijk in deze Coronatijd waarbij we veel op onszelf aangewezen zijn. Jezelf “Mooi” voelen betekent ook dat je ertoe doet. Het maakt je alert en bewust. Je mag er zijn. Ook al zit je op de bank in makkelijke kleding dan kan deze nog heel erg leuk zijn en comfortabel zitten. Misschien moet je thuis werken en heb je regelmatig een videovergadering. Fijn als je er ook dan representatief uitziet. Naar buiten voor een frisse neus, wandeling of fietstocht? Zoek een leuke, sportieve outfit uit waar jij je lekker in voelt. Al met al genoeg momenten voor verschillende doelen om jezelf een boost te geven. Zelf ben ik eerst maar eens begonnen met mijn kledingkast opnieuw door te spitten.

Mijn kledingkast

Blijf mooi thuis 3

Alle kledingstukken zijn door mijn handen gegaan. Ik heb ook diverse kledingstukken weer opnieuw gepast. Vind ik ze nog de moeite waard! Passen ze nog? Voel ik mij er nog lekker in? Heb ik voldoende kleding waar ik blij mee ben? Heel fijn om daar zo bewust eens de tijd voor te nemen. Het resultaat is een mooi overzicht en ook het besef dat ik volop kleding heb om voorlopig mee vooruit te kunnen.

Tips:

 • Maak stapels van de verschillende soorten kledingstukken( broeke n, tops,truitjes etc)
 • Verdeel de stapels in drie categorieën:
 • draag ik nooit
 • draag ik soms
 • draag ik vaak
 • Geef de kleding die je nooit draagt aan een goed doel, een vriendin of tweedehands kledingwinkel voor een tweede leven
 • Splits zomer‐ en winterkleding
 • Sorteer je kleding op kleur
 • Welke kledingstukken vormen de basis van de meeste outfits voor jou?
 • Heb je voldoende basisstukken? Maak er een overzicht van en schrijf op wat je mist. Doe hetzelfde met je schoenen!
 • Ga outfits samenstellen en probeer ook eens nieuwe combinaties uit
 • Maak foto’s van je outfits waar je blij mee bent
 • Kies je lievelingskleding uit en kleed je thuis “mooi”aan

Blijf mooi thuis kledingkast

“Heerlijk zo’n overzichtelijke kledingkast”

Kleur

Wat is jouw lievelingskleur? Waar word jij vrolijk van?
Kleur is emotie en energie. Omring je met kleuren die jou een positief gevoel geven. Dat kan je kleding zijn maar ook bloemen, de natuur of een heerlijke maaltijd. Hopelijk heb ik je kunnen inspireren en kom je tot nieuwe inzichten. Mocht je samen met mij je kast op willen ruimen? Zodra ik weer aan de slag ga kun je me altijd vragen voor een garderobecheck.

Blijf mooi thuis 44

Ik wens je heel veel succes! En blijf” mooi” thuis!!

Heb je vragen? Stel ze gerust!
info@ankerstyling.nl www.ankerstyling.nl 0627087124

Kleurrijke groet, Marianne

Reacties  
#1 Popolleke 22-04-2020 09:31
Hoi, wat een leuke blog. Over veerkracht gesproken. Ik ben trots op je, maar dat was ik al. Kusjes
Citeer
Plaats reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.