Zichtbaar succesvol

Help, waar is mijn taille gebleven?

Luister naar het verhaal over Mieke en haar zus Lotte....

ankerstyling waar is mijn taille gebleven blog 1

Enkele weken geleden ontmoette ik Mieke op een netwerkbijeenkomst. Mieke is presentatiecoach en dagvoorzitter.
Dagelijks staat ze in the picture met haar werk. Toen ik haar over mijn bedrijf vertelde en mijn werkzaamheden was Mieke een en al oor. Want ze tobde namelijk ontzettend met haar figuur. Ze merkte dat het zo veranderd was. Ze is nu 52. Ze vertelde dat ze laatst voor de spiegel stond en eens goed naar zichzelf keek. En dat ze toen schrok en dacht: “Dit komt nooit meer goed”.
Ze keek nog eens goed en zei tegen zichzelf: “Ook ik ontkom er niet aan. Ook mijn lijf verandert, wordt slapper, ronder en die ooit zo mooie, strakke taille is ver te zoeken”. “Steeds als ik een kledingstuk aantrek dan zie ik weer die buik, die vetrolletjes.

ankerstyling waar is mijn taille gebleven blog 2

Toch eet ik best gezond en doe bewust aan beweging. Ik weet het...een jaartje ouder, de overgang......tja wat nu?

Vroeger was mijn taille strak en stond álles me!

ankerstyling waar is mijn taille gebleven blog 3

Het ergste is dat ik me er zo onzeker door voel, zo anders als vroeger. Het maakt me kwetsbaarder. En ook mijn huid wordt fletser en mijn kleur haar verandert. En dan te bedenken dat ik er vaak voor mijn werk representatief uit moet zien. Ik heb een drukke baan waarbij ik goed in mn vel moet zitten om impact te maken. Maar niet alleen voor mijn werk. Ook als ik naar de sportschool ga of naar yoga, als ik ga winkelen of naar een feestje. Wat moet ik nou doen? Want ik wil ook graag mezelf blijven. Het maakt me nerveus.

“Ik verlang ernaar om me de vrouw te voelen die ik ben”.

De taille is in de geschiedenis vaak het middelpunt van kledingstijlen geweest voor vrouwen. De taille accentueren zodat de vrouwelijke lijnen goed zichtbaar en aantrekkelijk waren. Strak ingesnoerde wespentailles bijvoorbeeld. Het toonbeeld van het ideale figuur voor vrouwen. En dat is nog steeds het geval. Dat niet iedereen daaraan kan voldoen maakt dat veel vrouwen zich onzeker voelen.

ankerstyling waar is mijn taille gebleven blog 4

Toen ik Mieke vertelde dat ik als imagocoach met name vrouwen adviseer om meer impact te kunnen maken zodat zij als persoon meer kracht uitstralen, dat ze zich tijdens mijn coaching bewustworden van wat ze uitstralen en wat de rol van kleur‐ en kledingstijl hierbij innemen, boekte zij meteen een consult. De week erna belde Mieke me op of ze haar jongste zus Lotte mee mocht nemen. Lotte had een paar maanden geleden haar tweede kind gekregen en tobde eveneens met haar veranderde figuur. Ook zij had last van onzekerheid over haar lijf wat er zo anders uit was gaan zien. Natuurlijk was dat geen probleem. Ook Lotte was welkom.

Toen Mieke en Lotte bij mij waren voor hun persoonlijke stylingadviezen startten we met het inventariseren van de wensen en tegen welke problemen ze aanliepen. Beiden kampten ze met hun figuur en tevens grote onzekerheid over zichzelf. Beiden hadden de volgende wens:
“Dat ik me zekerder ga voelen over mezelf, blij ben met wie ik ben. De veranderingen van mijn lijf kan accepteren en weet hoe ik het een en ander kan camoufleren”.

Bewustwording van je uitstraling op basis van wie je bent en wat hun belangrijkste kwaliteiten zijn vormt de basis van het advies. Na de personal branding zijn we de verschillende kledingstijlen gaan bekijken. Welke stijl past nou bij wat je wilt uitstralen? En hangt dat ook in je kledingkast? Mieke moet er vaak zakelijk gekleed uitzien voor haar werk. Terwijl ze in haar vrije tijd juist van sportieve kleding houdt. Ook jurkjes draagt ze graag. Maar dat vindt ze nu juist lastig met haar huidige figuur. Lotte heeft een baan bij de gemeente en moet er casual gekleed uitzien. Ze draagt graag broeken met een leuke top en colbert. Maar ja, die broek sluit niet meer en haar buikje is nog lang niet weg.

ankerstyling waar is mijn taille gebleven blog 5

We zijn het figuur gaan analyseren. Mieke heeft een totaal ander figuur dan Lotte. We zijn de belangrijkste stylingregels gaan bespreken. Daarbij kwamen alle kledingstukken aan bod. Welke rok, jurk, blouse etcetera passen het beste bij jouw figuur. Gelukkig wordt alles in een persoonlijk stijlboek genoteerd. Ze hadden ook een aantal kledingstukken meegenomen. Dat was top want zo kon ik ze in de spiegel laten zien wat het effect is van de beste belijning, kleur, materiaalsoort, lengte en nog veel meer. Uiteindelijk kregen de beide dames de do’s en dont’s die pasten bij hun figuur en vele tips om hun tailleprobleem zoveel mogelijk te camoufleren.

Natuurlijk wil je er goed uitzien!

Na het consult waren Mieke en Lotte moe maar voldaan. We hadden hard gewerkt met zn drieën. Mieke zei: “Ik ga meteen mijn kledingkast opschonen”. Wat zou het heerlijk zijn als die opgeruimd en overzichtelijk wordt. Ik wil een garderobe hebben die mijn verlangen waarmaakt”. Lotte was ook erg in haar sas en zou de dames van de zwangerschapsclub op de hoogte brengen. Met beiden heb ik afgesproken dat we over twee maanden gaan kijken of het gelukt is met het uitvoeren van de tips en hoe ze zich daarbij voelen.

Herken jij je in Mieke of Lotte? Vind jij het lastig om dat in je eentje voor elkaar te boksen? Ik kan je begeleiden om je droomdoel te behalen, namelijk dat jij je de vrouw voelt die je graag wilt zijn.
De beste versie van jezelf en hoe jij jouw kleding‐ en kleurgebruik dat kunnen ondersteunen.

Stralende groet,

Marianne

Plaats reactie
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.